News

TPC Matchpoint bundelt krachten met MATCHi – waardoor in één klap een van de grootste netwerken voor de racketsport wereldwijd ontstaat.

MATCHi, het toonaangevende platform voor de racketsport in Scandinavië, heet TPC Matchpoint welkom bij zijn steeds verder groeiende netwerk. Met de fusie breidt MATCHi zijn wereldwijde positie in de racketsport nog verder uit en onderstreept het zijn ambities om uit te groeien tot het voorkeursplatform voor de mondiale community van locaties en beoefenaars van de racketsport.


De marktplaats van het in 2012 in Gotenburg, Zweden, opgerichte MATCHi biedt naast een eenvoudig reserverings- en betalingssysteem voor banen ook activiteiten- en wedstrijdbeheer, een zoek- en vindfunctie voor partners, live streaming en een automatische verhuur van rackets aan. Momenteel biedt MATCHi zijn uitgebreide diensten aan meer dan 2500 locaties en 2 miljoen spelers aan en is het bedrijf uitgegroeid tot de vertrouwde boekingspartner voor de grootste exploitanten van padelbanen wereldwijd.

Vanaf 2020 is het aantal locaties dat gebruik maakt van MATCHi als voorkeursplatform voor de racketsport organisch gegroeid met 308%, overeenkomend met een door spelers geboekte waarde van 1,5 miljard SEK in de afgelopen 12 maanden. Om de groei nog verder te versnellen en TPC Matchpoint aan zijn netwerk toe te kunnen voegen, heeft MATCHi recentelijk extra financiering veiliggesteld van zijn huidige investeerders Verdane en Sprints Capital. Door de bundeling van krachten met TPC Matchpoint ziet MATCHi nu nieuwe kansen om ook andere omvangrijke markten voor de racketsport te betreden, zoals Spanje, Italië en Latijns-Amerika.

Met activiteiten in 30 landen, 1000 aangesloten locaties en 1 miljoen van het boekingsplatform gebruik makende spelers is TPC Matchpoint een van de grootste sportmanagementsystemen wereldwijd. Het door Nacho Daroz en Antonio Carrión opgerichte TPC Matchpoint biedt complete, volledig op maat aan te passen systemen voor locaties en spelers wereldwijd. Dankzij de sterke positie in Zuid-Europa en Latijns-Amerika biedt de samenwerking MATCHi nieuwe kansen om zijn journey op weg naar een mondiaal ecosysteem voor de racketsport, waarbinnen spelers en locaties elkaar eenvoudig weten te vinden, voort te zetten. In een reactie laat Daniel Ekman, CEO van MATCHi, weten: “We zijn zeer verheugd TPC Matchpoint te mogen verwelkomen in onze MATCHi community voor de racketsport. Als bedrijf gebouwd op dezelfde waarden als MATCHi zijn we nu samen in staat om met onze sterke klanten en partners het beste netwerk voor de racketsport ter wereld op te bouwen.”

Nacho Daroz, Managing Director bij TCP Matchpoint, zegt: “Vanaf het moment dat we met elkaar in gesprek raakten hebben we de passie van MATCHi om de mondiale community van de racketsport in staat te stellen meer te spelen in alles gevoeld – en dat sluit perfect aan op onze eigen waarden. De samenwerking met MATCHi levert ons spannende nieuwe kansen op om locaties en spelers wereldwijd te activeren en wij kijken ernaar uit samen te kunnen werken.”

Voorlopig blijven TPC Matchpoint en MATCHi actief als twee aparte entiteiten met unieke zakelijke en netwerksynergieën. Deze gezamenlijke journey brengt MATCHi één stap dichter bij het bereiken van zijn doel: het uitgroeien tot de vanzelfsprekende partner van de mondiale community voor de racketsport.

Over MATCHi
MATCHi geeft mensen in de racketsport de middelen in handen om zelfredzaam te zijn via gebruiksvriendelijke technologie. Het boekingsplatform van MATCHi neemt clubs omslachtige administratieve taken uit handen en verbindt locaties en spelers met elkaar via een eigen marktplaats. MATCHi is in 2012 opgericht om groei binnen de racketsport te faciliteren en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende bedrijven in dit segment. Met meer dan1600 locaties, meer dan 1 miljoen spelers en bijna 100 medewerkers wereldwijd is het de visie van MATCHi om het go-to platform te worden van de mondiale community voor de racketsport.

Similar posts

Get notified of new insights

Be the first to know about the latest articles MATCHi Insights have to offer. Try it out!