Bloggserie

Del 5: Två glada amatörer testar seriespel

Den femte och sista matchen har kommit och gått. Efter fem veckor av padel varje söndag eftermiddag känns det nästan lite tomt i schemat. Både Linda och jag var fast beslutna att vinna den sista matchen i serien, men ack så fel vi hade.


 
Del 5 av 5

Onödiga slag är ju onödigt

För en gångs skull lyckades jag komma fram innan Linda och eftersom vädret var galet så bra i söndags väntade jag på henne utanför. Melankolisk som jag kan bli när roliga saker lider mot sitt slut så kunde jag inte låta bli att nästan känna mig lite tom när jag satt där i solen och tittade på Götaälvbron till tonerna av Avicii. “Sista matchen skulle vi i alla fall vinna” tänkte jag för mig själv.

Både Linda och jag har genom hela serien känt att vi alltid varit ‘med i matchen’ men att vi möjligen haft lite väl otur med slagen. Tyvärr var den sista matchen inget undantag. Det underlättade inte heller att det nog var det tuffaste motståndet vi mött under seriens gång. Vi kände oss aldrig helt uträknade men dessvärre hade vi återigen oturen att slå lite för många onödiga slag. Efter ungefär 40 min var matchen över med förlust i två raka set och kanske är det just onödiga slag som kännetecknar vårt spel genom hela serien.

Seriespelet i revy 

Efter att ha avslutat mitt första seriespel i padel någonsin så finns det egentligen inget annat att säga än att det har varit otroligt roligt! Även om vi förlorade 4 av 5 matcher så har det aldrig varit tråkigt. Det är tydligt att både jag och Linda har utvecklat vårt spel och vårt samarbete under tidens gång. Ett väldigt bra exempel är att vi är mycket bättre på att läsa spelet och studsarna som går i glaset, vilket gör att man får till ett bättre spel än tidigare.

Om du nu läser detta och går i tankarna att du kanske ska prova på det här med seriespel så vet du nog redan vad mitt svar till dig kommer vara: GÖR DET. Det är socialt, bra träning och framförallt bara galet kul!

Topp 3 tips för dig som vill testa seriespel

  1. Fokusera på den drivkraft som ger dig mest energi. Om du är en tävlingsmänniska, tänk på alla matcher du har chans att vinna. Om du bara är nyfiken på att testa, tänk på alla nya erfarenheter du kommer få och alla människor du kommer träffa. Om du vill blir bättre på padel, tänk på alla träningstillfällen du kommer få.
  2. Bara testa. I slutändan kommer du aldrig veta om seriespel är något för dig om du aldrig ger det ett försök. Tänk om det kommer väcka en livslång passion? Innan du säger nej, testa.

Med det skrivet så tackar jag för mig och hoppas att ni njuter av sommarvärmen!

P.S. Driver du en anläggning och vill ha hjälp med att komma igång med seriespel? Hör av dig till någon av våra säljare på 031-38 07 200 (menyval 1) så fixar vi det tillsammans.

Similar posts

Håll dig uppdaterad!

Få de senaste marknadsinsikterna direkt till din mejl. Skriv upp dig på vår prenumerationslista idag!